Shirehesten

Om ShirehestenShirehesten er kendt som Verdens største hesterace. Den måler fra 170cm og op til over 200 cm i stang.Shirehesten er desuden en meget godmodig race, som ikke lader sig skræmme så let. Den blev i tidernes morgen brugt som industriel trækhest. Mange i dag praktisere stadigvæk at bruge dem som trækhest for vogn. De er nogle enortmt stærke dyr, som vejer op imod 1200 kg.

6 HURTIGE FACT'S OM SHIREREN
Fact 1Den opdrættedes i the Shires og stammer fra den engelske the Great Horse, som igen stammer fra de store tunge heste, som kom til England efter de normanniske erobringer efter Slaget ved Hastings i 1066.Fact 4Shire hestens styrke – den har en trækkraft på op til fem ton – og dens stabile og gode sind gjorde, at den var særdeles udbredt som trækhest i industrien, landbruget og til transport.


I nyere tid bruges shire hest mest som skovhest, til kørsel og forskellige opvisninger.
Fact 2Den har fået sit navn efter landskaperne (shires) i midten af England, som den menes at nedstammen fra: Lincolnshire, Derbyshire, Staffordshire og Leicestershire.
Fact 5


I 1500 tallets togter blev flamlandska heste taget  ind i landet af hollænderne som arbejdede med at udgrave sandmarker i blandt andet Lincolnshire.  Disse blev krydset med Englands største heste som dermed fik frisisk blod i sig. Dermed opstod Shireracen. Den ekstreme højde som Shirehesten har, tror man kommer fordi at man i avlen også har anvendt en del ren fuldblod, hvilket også har givet racen deres aristokratiske udstråling.
Fact 3Shire er den højeste og tungeste hest. Højden er normalt over 180 cm og vægten kan komme helt op i mod 1.100 kg.
Fact 6Fodring er det, der skiller sig mest ud fra at have alm. rideheste. Shiren tåler og udnytter ikke fuldfoderblandinger og store mængder havre ( stivelse ) særlig godt, hvis det gives rent. Det skal gives sammen med gammeldags groft foder